Anna Ycobalzeta serà una de les actrius de “La casa de la muntanya”, una obra que s’estrenarà el 22 d’abril

Maria López.- Després de veure l’actriu Anna Ycobalzeta a la famosa sèrie de TV3: Merlí, apareixerà el proper diumenge 22 d’abril al Teatre Alegria de Terrassa a les 18h. Presentarà un projecte escènic sobre la figura del poeta Eudald Puig. Ara, fa cinc anys de la seva defunció i el seu nebot, Aleix Puig, recuperarà els seus textos de prosa poètica i alguns d’inèdits.

“La casa de la muntanya” és una obra dirigida a nivell escènic per Pep Pla i en l’espai sonor i il·luminació per Toni Ubach. S’interpretarà per l’actriu Anna Ycobalzeta acompanyada de Toni Mira, ballarí, i l’Aleix Puig, que també s’encarregarà de la música juntament amb Roger Puig.

La casa de lamuntanya
“La casa de la muntanya” aporta una mirada transversal de la vida del poeta Eudald Puig. / Font: CAET 

“Això passa molt a Catalunya: hi ha grans escriptors i poetes que ningú els coneix”, afirma Anna Ycobalzeta. La qual també fa un crit a recuperar la poesia perquè segons ella, “s’està perdent”. En referència a l’obra, l’actriu explica que exposen la vida de l’Eudald a través dels seus poemes.

La possible gira a través de festivals de poesia, destaca l’actriu, “no es farà perquè l’Institut d’Estudis Catalans està intervingut pel 155”. D’aquesta manera, també recalca que la cultura “no ha de parar”.

Anna Ycobalzeta confessa haver rodat una TV Movie de l’obra “Vilafranca, un dinar de festa major” que s’havia d’emetre al desembre i encara no s’ha emès. “Amb el 155, TV3 no té gaires coses per emetre”, explica l’actriu.

La TV Movie es va estrenar anteriorment com a obra de teatre a Vilafranca, Granollers, Terrassa i a Barcelona, on va ser un “gran èxit”, segons la intèrpret. Una obra dirigida per Jordi Casanovas i que Lluís Maria Güell ha estat l’encarregat de convertir-la en pel·lícula per a televisió. L’actriu s’ha endinsat en el paper de la cunyada que es diu Carmen, dins d’una família catalana, ja que l’obra parla d’una ”identitat” i segons ella, les cunyades són “molt importants perquè si no estan a bones poden desestabilitzar molt”.

Nació Digital
Anna Ycobalzeta amb l’actriu Vicky Luengo i el director Jordi Casanovas a “Vilafranca, un dinar de festa major”. / Font: Nació Digital 

“Les històries s’han de poder explicar sense ser una cara coneguda”, destaca Anna Ycobalzeta, la qual afirma que el moment cultural que s’està vivint és molt trist per a ella i que si la vida dels actors passa a ser “malviure”, al final, acabes explicant les històries des d’un lloc “més fosc”.

IMG-2830
“Només em dedico a la interpretació, no sabria fer una altra cosa”, confessa Anna Ycobalzeta. / Maria López i Laura Roig.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s