Finalitzen les funcions de “Patufet” al teatre de titelles La Puntual

Malena Ramajo.- La Puntual és el teatre més petit de Barcelona, i està especialitzat en espectacles de titelles i marionetes. Avui, després de dues setmanes, ha finalitzat un dels espectacles de la temporada, “Patufet”, una versió adaptada del conte clàssic representada amb marionetes de fil sota les mans de Glòria Arrufat i Eugenio Navarro.

Tot i ser un conte infantil, està destinat a un públic familiar en conjunt. L’equip vol que agradi tant a pares com a nens, per la qual cosa s’afageixen alguns ginys pels adults. La titellaire que dona vida al Patufet, Glòria Arrufat, puntualitza que “el públic infantil és el més crític”. “Realment has de fer espectacles de qualitat, perquè el nens no tenen filtre; si l’espectacle no els agrada, s’aixequen i marxen” – explica l’actriu. “Patufet” està concebut per a nens a partir de dos anys, i un dels principals reptes de la companyia és aconseguir mantenir-los “enganxats” durant 40 minuts. Ho fan a través del joc amb diferents titelles, llums i girs durant el conte.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Glòria Arrufat es va formar com a actriu, però més tard va descobrir que “no estava feta per a suportar tant pes, tant protagonisme”. Tot i així, li continuaven agradant els escenaris i va trobar en els titelles la solució. “Quan fas titelles el protagonista és ell, i així em sento més a gust” – afirma.

A part de participar en algunes obres a La Puntual, té la seva pròpia companyia, Zipit Company, amb la qual ha fet espectacles a nivell internacional. També, treballa en la construcció de titelles per altres companyies i organitza tallers per a nens i joves on els ensenya com fer-los. Tot i que ella ara ja no participarà en més funcions a La Puntual, el teatre acollirà els pròxims caps de setmana nous espectacles de titelles de taula: “A Babel amb patinet” i “Petjades”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s